top of page

De Ezelstal

Bijna 25 jaar geleden, na de geboorte van onze dochters, zaten wij met een dilemma. We wilden onze actieve manier van vakantie vieren voort zetten, weg van het massa toerisme. Maar hoe dat te doen met twee kleine meisjes en een doos pampers? Als bij toeval kwamen we destijds achter de mogelijkheid om een ezel te huren in Frankrijk. De ezel droeg de bagage en wij wandelden. De meiden konden, als ze moe waren, op de ezel uitrusten, maar hebben dit in de praktijk niet veel gedaan. 

 

Vele jaren en avontuurlijke tochten rijker ontstond de wens om samen ook andere actieve vakanties te beleven en hebben we toen met pijn in ons hart de ezelvakanties achter ons gelaten. Vrijwel gelijktijdig zijn we verhuisd naar het landelijk gelegen Ravenswaaij, naar een kleine woning met veel ruimte. Meer dan genoeg ruimte om zelf ezels te houden in een zelf gebouwde  kleinschalige ezelstal. Een paar jaar later zijn we de ezels zelf gaan verhuren voor dagtochten, maar vooral ook meerdaagse tochten in de Betuwe.

We hebben dit nu 15 jaar met veel passie en plezier gedaan. Echter, niet alleen wij, maar ook onze ezels worden een dag ouder en het is tijd om na te denken wat er nog kan. We bieden op dit moment geen ezelwandelingen  aan, omdat onze wandelezel een dagje  ouder is geworden. Misschien in de toekomst omdat het gewoon te leuk is, maar dan alleen nog aan onze gasten van de B&B en beperkt tot dagwandelingen.

bottom of page